Våra älskade sociala medier

För inte allt för många år sedan visste ingen vad uttrycket sociala medier betydde. Ingen hade någonsin hört det och få kunde nog ana att de en vacker dag skulle spendera stor del av sin tid på just dessa sociala medier. För det gör vi! Ofta pratar vi med vänner via sociala medier, laddar upp bilder, hittar nya saker att inspireras av, lär känna nya människor och dokumenterar. Vi gör helt enkelt en hel del där! Men vi hade aldrig klarat oss utan våra kära hjälpmedel, man måste nämligen vara uppkopplad för att kunna använda de. Låt oss ta upp de tre vanligaste sakerna man använde när man vill koppla upp sig mot de sociala medierna.

  • Det började egentligen med datorn, det var där vi började kommunicera med människor över hela världen, på sidor som Facebook för att ta upp ett av de bästa exemplen som finns. När datorn och internet kom öppnade de upp för hela nya möjligheter online. Allt man behöver är alltså en dator, internet och kanske en och annan kabel som håller den igång. Kolla in exempelvis http://www.batteriexperten.com/ för alla möjliga bra kablar!
  • För inte mycket mer än sex, sju år sedan kom något som vi idag aldrig skulle vilja leva utan. Nämligen smartphonen! Visst var telefoner bra förr också, men kunde ju ringa, smsa, spela spel och så vidare. Men det fanns inga appar! Appar som vi nu aldrig skulle klara oss utan. Särskilt när det kommer till sociala medier i form av till exempel Twitter, Instagram, Vine med mera. Och Facebook såklart!
  • Ett tag efter att den smarta mobiltelefonen gjort sig bekväm i våra liv kom hens storebror, nämligen surfplattan. Som en väldigt stor telefon som man inte kan ringa ifrån, men desto hellre surfa och socialisera via! Perfekt storlek för att bara roa sig på nätet.

Sociala medier har med andra ord blivit en otroligt stor del av våra liv, långt större än vad många tror. För den som vill fördjupa sig inom ämnet, kolla in på DN.se där de har en hel avdelning för enbart sociala medier. Har man inte märkt dess påverkan innan så lär man göra det nu. De är i princip överallt!