Nästa steg i din marknadsföring

I ett tidigare inlägg har vi skrivit:

Genomsnittssvensken tillbringar ungefär 3 timmar framför främst Facebook det visar nya siffror från Stiftelsen för internetinfrastrukturs (.SE) kommande rapport Svenskarna och Internet 2013. Bra merchandise på kontoret och en bra närvaro inom sociala medier kan göra att du når ut ytterligare till dina kunder och får de att känna sig som en del av ditt företag.

Det saknas dock någonting i inlägget – inser vi nu i efterhand: Sökmotoroptimering och sökmotormarknadsföring. Detta är någonting som är någorlunda nytt, därav är det inte alla som har full koll på vad det innebär. Vi ska försöka förklara:

Sökmotoroptimering (SEO) handlar om att försöka göra sig synlig på Google (eller andra sökmotorer) genom att ha en relevant sajt. Detta gör man bland annat genom att ha mycket text på sin sida (google förstår då vad sidan handlar om) och genom att ta hjälp av en sökbyrå, som ordnar trafik till sajten.

Sökmarknadsföring är vanligtvis AdWords. Det är annonserna som visas på Google och dessa betalar man för.seo_cubes

Någonting som är bra att veta, är att Svenskar googlar ca. 40 miljoner gånger per dag. Det är med andra ord vanligare att Googla än att inte göra det. Och i samband med ett köp är det ännu vanligare. Att inte synas på Google kan innebära att en eventuell kund istället väljer en konkurrent. Det spelar med andra ord ingen roll hur mycket reklam du har gjort för din produkt om kunden sen inte hittar det du erbjuder när han eller hon ska leta. Genom att synas i sökmotoroerna får du även mer relevant trafik till din sajt, istället för “onödiga klick”, med personer som söker efter någonting helt annat. Om du vill läsa mer om detta rekommenderar vi denna artikel från Dagens Media, där de lyfter tre tips till den som vill ha mer trafik till sin sajt. Lycka till!