Lyckas i sociala medier

Det finns flera olika recept för att lyckas i sociala medier, men vissa är självklart bättre än andra – och det viktigaste att lägga på minnet är en sak: följ med i trenderna.

Förstoringsglas över massa ikoner för sociala medierAtt arbeta med tjänster som underlättar ens marknadsföring är A och O för att bygga ett framgångsrikt företag, och det är här som sociala medier kommer in i bilden. Hur gör man för att lyckas med sin marknadsföring genom dessa kanaler? Svaret är egentligen enkelt: följ trenderna och håll dig uppdaterad på senaste nytt samt ha en bra strategi för hur du ska åstadkomma detta. Låter det krångligt? Låt oss gå in djupare på ämnet.

Så gör du för att lyckas med sociala medier marknadsföring

Det finns många recept på hur man ska nå framgång i sociala medier, men vissa tips är såklart bättre än andra. Några av de bättre tipsen har  företagaren och bloggaren Annica Thorberg sammanställt i en artikel hos Privata Affärer där hon listar en checklista:

  1. Analys – se över hur ditt företag står på marknaden idag och fundera över hur du kan använda sociala medier till, och också vilka du vill nå med marknadsföring via dessa typer av kanaler.
  2. Sätt en strategi – hur ska du konkret gå tillväga för att nå din tilltänka målgrupp? Sätt även en målsättning med steg hur ni tar er dig, och börja i en eller två sociala medier och inte alla på en gång, tänk kvalitet framför kvantitet.
  3. Lär dig allt – se till att läsa på om marknadsföring via sociala medier och hämta kunskap från företag som lyckats.
  4. Inspirera och engagera – du ska få följare och personer som köper dina produkter, se därför till att posta regelbundet och engagera dina följare.
  5. Lägg till i affärsplanen – se till att få med dina sociala medier marknadsföringskampanjer i företagets helhets plan för verksamhet och glöm inte att även budgetera för marknadsföringen i dessa kanaler, ibland kan man behöva anlita en specialist.
  6. Håll dig uppdaterad – följ upp vad som händer i dina sociala kanaler och låt dem inte bara ligga där, det gäller att arbeta aktivt med den här typen av marknadsföring om man vill lyckas med den.
  7. Sätt igång med din marknadsföring i sociala kanaler!